gtag('config', 'UA-167446615-1');

Voor- en nadelen van een VA

Wat zijn de voordelen van een VA?

  • Je hoeft als ondernemer/ opdrachtgever geen contract af te sluiten. De opdracht en/of de werkzaamheden worden vooraf onderling vastgelegd in een overeenkomst, die de VA al voor je heeft of maakt.
  • Een VA is op veel fronten flexibeler dan een eigen werknemer. Omdat een VA een zelfstandig ondernemer is en kwaliteit en expertise wilt tonen en behouden, is zij vaak in staat net even een stapje extra te zetten dan een eigen werknemer, die toch wel wordt doorbetaald. Uren die voor jou gewerkt worden, zijn ‘dedicated’ uren.

Wat zijn de nadelen van een VA?

  • Een VA heeft vaak meerdere opdrachtgevers. Tenzij je fulltime gebruik maakt van een VA, zal zij in de overige uren werken voor andere opdrachtgevers. Dat betekent dat je alleen beroep op haar kunt doen tijdens de afgesproken uren en dagen.
  • Je moet als ondernemer/ opdrachtgever kunnen delegeren. Wil je, als ondernemer, alles voor jezelf houden en geen werk of taken afstaan, dan is het werken met een VA niet efficiënt.
  • Even naar je VA lopen om wat te geven, zit er niet in. Alle communicatie is op afstand. Dat betekent ook dat documenten gedigitaliseerd moeten zijn.

Benieuwd naar wat ik jou kan bieden?